lördag 3 mars 2012

ÄR DET VÄRT ALLT BESVÄR???

Jag bara undrar? Ska jag sy något över huvud taget. Det bara strular hela tiden. Igår kväll/natt ritade jag några mönster som jag skulle klippa ut och börja sy idag. Det var en tunika till Ida och en tunika +ett par leggings åt Lovis. Men först skulle jag ju byta trådar på overlocken. Det brukar sällan gå efter första försöket, det är trångt och bökigt att få trådarna rätt. speciellt en tråd. Hamnar den fel så går det absolut inte att ändra bara den, nej då man får ta om ALLA fyra trådarna. Idag fick jag göra om det 5 gånger innan det blev rätt. Sedan började jag ändå sy mellan alla sportevenamang som jag vill se, skidskytte och ishockey. Jag har ändrat ett mönster till tunikan som Lovis ska ha, då blev halsrigningen alldeles för liten, så den måste jag göra om. Tänkte att då tar jag väl och börjar med leggigsen. Där ska det vara en resårbit i sidorna så att byxan rynkar sig. Börjar sy, vad händer? jo, symaskinen äter upp tyget två gånger andra gången rycker jag loss den så då blir det naturligtvis ett litet hål. Då beslutar jag mig för att lägga ner allt vad sömnad heter för idag. När det krånglar så mycket så kan man inte tro att jag syr mycket och ofta och är utbildad textillärare. Nä, man känner sig som en nybörjare i tredje klass, ghaaaaaa. Det är så tråkigt när man tänkt ha en dag då jag skulle sy så mycket och istället blir det bara FEL. Jag har bestämt mig för att åka till Sandviken och byta overlock maskin, kan inte ha en som man får psykbryt för varje gång man ska sy eller speciellt när man ska byta tråd. Tur Zlatan spela så bra fotboll att man blir lite lycklig i alla fall, ett äkta hattrick har han gjort idag :) Detta är mitt arbete som jag trodde jag skulle jobba med idag, men den glädjen blev inte långvarig :/ Hoppas ni får en trevlig kväll, kanske man ska se andra chansen, men jag är så trött på alla konstiga låtar som ska framföras så jag vet inte. Kram Maja

2 kommentarer:

  1. Förstår dig, så frustrerande när det krånglar och det inte blir som man tänkt. Hade en symaskin som åt tyg och matade tråd så det blev knutar under, trots service. Den blev inte långlivad hemma hos mig.
    Hoppas det blir bättre nästa gång.

    Kram

    SvaraRadera
  2. oj usch för en maskin som krånglar...Jag har en singer overlock..o vissa gånger krånglar den ..jag va faktiskt på väg att byta den sist..men nu går den bra!..Jag tycker at blogger har ändrat sej.. nu ska man nog kolla efter var man ska skriva o allt.. o inte får man in det man vill ha,, som tex rubriker till mina bloggar som jag läser.. Men man ska väl vänja sej med allt.

    SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad