söndag 11 maj 2014

HÖSTRUSK?. NEJ DET ÄR MAJRUSK!!

Fy f.n vad det är kallt ute. Idag är det riktigt kallt med regn och rusk. Vi var och tittade på Sofie som hade match, trots att vi klätt på oss ordentligt så frös vi, det ska man inte behöva göra  den här årstiden. Jag fryser än och då har vi varit hemma i 1 1/2 timme. Som tur var gjorde Sofie målet i matchen som slutade 1-1. Vi hade hoppas på att få ta premiärturen med husvagnen, men det blev att vara hemma. Inte har jag varit sysslolös inte. I fredags efter jobbet så varjag hem till en jobbarkompis föräldrarhem som han och hans syskon tömmer. Hans mamma har varit en kvinna med handarbete som ett stort intresse. Nu är hon gammal och orkar inte hålla på längre. Så min arbetskamrat frågade mig om jag var intresserad av hennes tyger, garner m.m. Inte tackar man nej till det. Så jag kom hem med två stora sopsäckar, säkert 5 kassar med allt möjligt i handarbetsväg. Det har jag sorterat och gått igenom hela helgen. Ett trevligt nöje. Bland alla garner, tyger, nålar, spetsar m.m hittade jag några färdiga arbeten som hon gjort men inte monterar klart. Bl.a två näversöms dukar. Näversöm är väl inte riktigt min grej, men inte kastar jag det. Jag vet ju vilket arbete det ligger bakom dessa verk. Jag ska nog montera dessa så småningom.
En liten duk i näversöm.

Den andra duken/löparen i näversöm.
Jag hittade också korsstygnsarbeten som var färdigbroderade helt eller delvis, vet ej heller var´d jag ska göra med dem men jag spar väl dem och väntar och ser. Har ingen bild på dem.
Sedan hittade jag ett arbete som jag nästan tänkte slänga, men så tittade jag en extra gång och tyckte den var lite häftig. Verkligen 70-tal, med färgerna och mönstret . den ska jag montera klart och kanske sätta upp i husvagnen.

Visst är den lite kul?
 
Annars håller jag på att sy ett par shorts  till Ida av ett par gamla jeans, bild kommer när de är klara.
 
Det jag ska göra snart är att sätta upp en mattväv, jag har så mycket fina mattrasor och känner att jag måste tömma mitt lager lite.
Ha en bra söndagkväll och en bra arbetsvecka
Maja
 
Ps: en kommentar vore kul :)