onsdag 19 juni 2013

SOMMARLOV

Nu har jag sommarlov. Det känns helt OK. Men som jag skrev i det tidigare inlägget så har jag haft ett jättebra läsår.
Men nu är det skönt med lov.
Jag har en hel del sy projekt i skallen som jag vill göra men vi får se hur det blir med det. Inga krav, men visst vore det roligt att hinna med några. Koftan som jag håller på att virka till Ida verkar aldrig bli klar, det är som om jag tröttnat på den, hade ju tänkt att den skulle bli färdig till skolavslutningen men nu har ju den varit, så midsommar då men den är ju snart.
Sedan är det lite svårt att gå ner i källaren och sy eftersom vår lilla valp inte kan vara själv så länge, man får ju ingen ro att sy om man hör henne gnälla uppe och inte kan jag ta med henne ner för där finns det massor av grejer att tugga på. Men nu har även Per semester, han ligger och sover nu då han jobbade sista natten. Nu skiner solen så fint också och då är det svårt att sätta sig nere i källaren.
Ikväll ska jag se dam matchen i fotboll då Sverige möter Brasilien. Jag tycker ju om fotboll och sport.
En av spelarna i det svenska laget är Lina Hurtig som eventuellt får lite speltid av Pia. Lina kommer härifrån Avesta och hon är en av de första elever jag hade i slöjd när jag var nyutbildad så det känns extra roligt, hoppas hon får lite speltid i alla fall, hon är ju ung och har tiden för sig.
 
Igår när jag kom hem från jobbet hade jag fått ett paket! jag blev överaskad för jag hade inte beställt något. När jag såg vem som skickat den blev jag ännu mer förvånad.
Jag köpte ett korsstygns broderi på loppis som var lite påbörjad, men insåg ganska snart att den kommer aldrig att bli klar. Dels för att stygnen var så små, en väldigt liten aidaväv. Dels för att jag tycker det är jobbigt att räkna hela tiden. Men så kom jag på att jag har en blogg som jag följer och hon broderar en hel del korsstygn. Jag frågade henne om hon kunde tänka sig ta den och det ville hon. Jag har följt hennes arbete med broderiet.
så igår skickade hon en inramad del av den till mig. Tänk vad glad man kan bli av något som man inte förväntat sig alls.
Hur häftigt är det inte med bloggar man får vänner från många delar av landet och även andra länder, några har jag träfft fysiskt också, ev ska jag träffa en till när vi åker på semester. Hugomamman har jag träffat flera gånger men inte så många som man önskar, men vi ska väl försöka få till det i sommar har vi bestämt.
 
Midsommar snart, vi ska som vanligt åka till min svägerska, vi brukar vara där med våra barn och barnbarn, det är Pers båda systrar med familjer, svärmor och hennes sambo, våra barn och barnbarn, de som kan. Det brukar vara jättetrevligt, med mat, dryck och lekar. Den enda smolken brukar vara myggen och vädret, men Åsa säger att det inte finns så mycket mygg där än  och sedan lovas det ganska fint väder, håller tummarna för det.
 
Tavlan jag fick :) Tack Anette :)
 
Ha det så skönt i sommar Sverige
Maja