tisdag 5 januari 2010

KALLT SOM ATTAN!!!

Inte läge för att hänga tvätt ute just nu. Men man längtar till den dagen man kan göra det och kunna sitta ute på altanen och handarbeta. Men det är ju tur man kan vara inne och handarbeta i stället. Man kan vara glad att man har ett jobb som man inte behöver vara ute i, när termometern närmar sig -30grader. Det enda man behöver vara ute i mitt jobb är när man går mellan de olika lokalerna och när man är rastvakt. Min gubbe har jobbat i natt och han är ute mest hela tiden, inte kul. En av mågarna fick ledigt idag, han jobbar ute och det var för kallt att jobba.
Torkvindan väntar på bättre dagar. Som tur är så kan man sticka och virka mycket när man är inne. Jag har virkat en converse sko som jag hittade via mönster arkivet på http://crochetra.blogspot.com/2008/07/virkade-converse.html Den finns där på svenska som hon översatt.
ska virka en till och sedan ska jag dekorera märket på något sätt, kanske fixa andra skosnören också, de som är nu har jag bara virkat.
Ganska söta, eller hur?
Jag gör nog fler par, ett bra sätt att göra sig av med lite restgarner. Får ju tillskott i familjen och det kanske blir ett eller flera par om mor och far vill.
Sedan har jag stickat en sjal, gjorde även en likadan till mamma i julklapp som jag glömde ta kort på. Mamma sjal blev bredare och längre men det beror på garnet. Trodde att jag hade två nystan av det gråa men inte, så den blev lite kort. Jag använde Järbos mellanraggi. Beskrivningen kommer från http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=2&lang=se det ska virkas en kant runt om men jag tänkte vänta med det ifall jag får tag på mer garn, här hemma finns det bara vanligt raggigarn, köpte mitt i somras i Kilafors på deras butik, och dit åker man inte på en pisskvart.
Sedan har jag startat en långprojekt, en kofta med Cacao från Teetee garnet är jätte mjukt och skönt. Mönstret till den koftan finns på http://www.tekstiiliteollisuus.fi/se/475/902/ men jag skippar hålmönstret den syns så lite i alla fall och jag orkar inte räkna hela tiden och sedan ska inte min bli lika lång. Men jag får maskantalet och kragen på koftan är fin tycker jag. När och om den blir klar vet jag inte.