tisdag 5 augusti 2014

STOCKHOLMS TRIPP

Igår på årets varmaste dag, åkte jag till Stockholm för att träffa Helen. Jag satt på NK:s entré och väntade en stund på henne, sedan kom hon nyklippt och i en egenstickad klänning :)
Vi tittade lite på tyger och garner på NK, jag blev sugen på ett tyg till klänning, men väntade med det till på hemvägen så jag fick fundera lite. Sedan traskade vi vidare mot Djurgården och hittade ett mysigt ställe Villa Godthem. Där satt vi och åt en macka, drack lite Rosé, snackade och stickade i tre timmar :) Ett jättemysigt ställe. Sedan gick vi tillbaka till NK jag köpte tyget och mönster till en klänning. Sedan åt vi quesadilla på Kulturhuset.
Mer hann vi inte med, men en mycket trevlig dag med massor av prat fick vi. Tågresan var inte den roligaste. Det var så varmt, jag hade köpt tidningar som jag tänkt slappa och läsa, men jag var så svettig att tidningen fastnade på mig så det gick inte.
När jag närmade mig Krylbo såg jag ur himlen blev mörkare. Det var rök från den stora branden mellan Sala och Surahammar. Röken hade dragit ända till Falun där en dotter med sin familj bor och de kunde inte vara ute. Svårt att fatta hur de som verkligen drabbas har det. Hoppas verkligen att de får bukt på branden då det ska komma in flygplan från Italien som ska hjälpa till.
Här sitter Helen och stickar på sin sjal, ni ska veta att fingrarna flaxar fram som på en kolibri fågel när hon stickar.

Här sitter jag och ska äta lite innan jag ska sticka på min sjal.
(bilden stulen av Helen)

Tyget som jag köpte

Mönstret som jag ska sy efter.

konstiga rökmoln som gömmer solen. Sofie har tagit kortet tidigare på dagen. Visste man inte så skulle man tro att det är stora åskmoln, men icke.
 
Idag fyller min kära mor år
Grattis lilla mamma.
Maja