torsdag 23 juli 2009

STÄDNING

Jag har läst flera bloggar nu på slutet ,där personerna städar och sorterar sina syrum/hörnor. Eller där de håller hus och förvarar sitt material. Jag har också nu de senaste dagarna då det varit lite sämre väder fått ett ryck med att städa, röja och framför allt inventera bland tyger och garner. Jisses vad mycket man har men ändå aldrig de man behöver. Min man brukar säga att jag kan öppna en egen stuvaffär. Men som ni kan se så är det lite organiserad rörighet, eller vad tycker ni?
Syrummet från två vinklar, de två andra vinklarna ser lika kaotiska ut :D
Väv/garnrummet används för tillfället till kasta in grejer i rummet. Men jag har en väv uppsatt som jag ska ta itu med innan det blir kallt, för det ska bli en sjal, den som är i.
Här satt jag ute på altanen igår och sorterade i olika pärmar, bland mina mönster. Jag fick ganska mycket gjort. Men jag har nog lika mycket kvar, det får bli en annan gång.
Idag var jag till bokhandeln och köpte boken "Klassisk stickning" av Lise-Lott Lystrup,(det var för presentkortet jag fick av mina flickor i morsdagspresent). Den hade mycket fina mönster hoppas jag får tid och lust att sticka något ur den. Har hittat en kofta som jag är sugen på. Sedan köpte jag en deckare att ha med på semestern. "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. Man måste ha något annat att göra mellan handarbeterna sedan kan man inte sticka eller virka i sängen när man ligger i en husvagn det blir lite trångt, vet inte om gubben skulle gilla det.
Här en bild på sjalen som jag håller på att virka på. Mönstert finns på Allt om handarbete nr 3 /07. Jag använder virknål nr 3,5 fast på beskrivningen använder de nr 6, så mina rutor blir mycket mindre. Den är ganska enkel att göra, bättre än den förra som jag tänkte göra. Jag ska nog ge den en chans till, för jag gillade mönstret.