måndag 22 juli 2013

LOPPIS É POPPIS

Idag är det en sommardag som man kommer ihåg att det var när man var liten :) fast det var det ju inte.
Sofie och jag var till By på loppis. Det är Slånkvicku i By den här veckan och idag är det loppis på Nilses lada. Det är många som säljer både det ena och det andra. Sedan är det några andra typer av försäljare. Som hjotronsylt, rökt fisk, textilier i ny form och annat av intresse. Jag letade efter olika typer av textilier och garner, inte nytt dock.
Hade faktiskt lite tur idag. Mer skulle jag velat köpt men hade en gräns då jag inte hade så mycket kontanter,både på gott och ont :P
Ihelgn var Per och jag ute med husvagnen, vi var till Grönsinka som inte ligger långt hemifrån, och där har vi varit många gånger. De hade ju loat toppenväder men tji fick vi. Blåsigt och inte alls så varmt som de lovat. Men vi hade det lugnt och skönt ändå.
Under helgen när vi var borta så hade några blommor börjat blomma.
först Stockrosen som vi köpte förra året, vi köpte flera men det var bara den här som överlevde och den har så härlig färg tydcker jag.

Sedan en Iris som Per fick lökar i födelsedags present i våras.
Sedan mina loppisfynd

Ett tyg som var helt "nytt" säkert från 70-talet

Lappen som satt på visar konsums gamla symbol, den kostade då 19;50 nu fick jag ge 200 kr, det är 250x130cm, ev ska jag sy en tunika av den.


Den här duken var också helt oanvänd, 70-tals duk,Finlayson.
Kommer nog att sy något av den med. 40 kr

Sedan ett brickband som själva ringen fattas på men bandet kan jag ju göra något annat av, kanske ett väskband. Men vi hade en lika eller liknande hemma när jag var barn, 10 kr var den väl värd som nostalgi minne?

Sedan detta garn fyra härvor entrådigt ullgarn från Bergå, hemslöjdens ullspinneri står det på lapparna 100% ull. 100 kr för allt.
Kände mig nöjd med mina fynd'
 
 
Idag har jag plockat våra första hallon, verkar bli ganslka mycket, stora och fina är de också.
 
Hoppas ni har det skönt ute i solen. Både ni som har semester och ni som jobbar.
 
Maja