onsdag 14 november 2012

LOPPIS OCH RETRO

Hejsan! Nu har det gått ett tag sedan jag skrev. Vet inte om ni saknat mig? Men vilket fall så har det varit lite mycket ett tag. Inte några tråkigheter så, men lite stressigt. Det är fullt upp med skolan trots att jag bara jobbar deltid, men det är så mycket som man ska tänka på för att det ska bli rätt med omdömen och betyg. För i år är det första gången sexorna ska ha betyg och då efter den nya läroplanen och det är inte helt enkelt alltid. man får lite olika besked om hur man ska tänka.
Med mitt handarbetande går det så där. Jag är i alla fall klar med min hemliga stickning :) Jag är jättenöjd med resultatet, ni kommer att få se den efter jul.
Sedan har min dotter Elin varit på ultraljud idag och fått veta att ännu en tjej ska förgylla oss och världen, i april är det dags.
Idag är jag ledig och jag har tvättat köksfönstren och bytt till lite mörkare gardiner, ska byta till julgardiner närmare jul men hoppas jag slipper tvätta fönstren då.
Igår var jag på Röda korsets secondhand Kupan. Där hittade jag lite textilier, som hade lite retrolook. Vet ej om det är gammalt, men jag gillade i alla fall det.

                                                                      Duken i sin hela prakt.


Lite närmare så man ser mönstret

Sedan hittade jag den här söta bonaden. 10 kronor. Det står Hillau.O. eller något sån´t lite svårt att se om det är ett n, eller ett u på slutet. Kanske någon vet, den kanske inte är speciellt gammal den heller men jag tyckte den var lite söt.
När jag ändå letade efter konstnären kom jag på att jag hade en bonad som funnits i vårt hem sedan jag var liten som nu är i mina ägor.  
Det finns ingen signatur på den, men den är i alla fall sedan sent sextiotal, den hängde alltid i köket vid jul och man stod vid den och sjöng  och jag har den också i köket och det sjunges fortfarande.


Pepparkaksgubbar

Sedan har jag en duk som kommer från min mans farmor. Den ärvde vi när hon dog. Jag har både tyckt om den och inte tyckt om den i perioder. Men nu tycker jag om den igen. Vet inte hur gammal den är, men farmorden dog 1985 och jag kan inte tänka mig att den var helt ny då heller.

Så här ser den ut.
Det är lite synd när det inte finns signaturer, men det kanske inte var så viktigt alla gånget, för trots allt är det ju någon som har designat dem.

Till sist Lovis som fick "dans" skor härom dagen, hon dansade glatt till Magnus Uggla och höll hårt om sin danspartner, Brios clown.
Ha det gott där ute,
Kram till alla som vill ha en Maja