lördag 5 juli 2014

LITE AV VARJE

Den här veckan har varit ganska intensiv. Jag och Sofie har umgåtts mest varje dag. Vi firade Sofies 25 årsdag i söndags. Hon hade sitt "kalas" här och bjöd på grillbuffé. Det var inte så jättefint ute men det regnade i alla fall inte så grilla gick det i alla fall att göra. Sedan på tisdagen var Sofie och jag till Örebro. Jag var dit för att få min dom om handen. Det ska bli operation någon gång i oktober. Det känns både bra och inte bra. Jag är glad att få operation och bli smärtfri, men det är lång sjukskrivning enligt läkaren. Det känns jättejobbigt. Men jag får se om jag kanske kan jobba deltid ett tag. Den dagen den sorgen. Skulle ju gå hur bra som helst egentligen men det finns inge vikarier som man kan plocka in.
Onsdagen åkte jag med mina döttrar och barnbarn till Stockholm och Skansen. Vi fick en bra dag med massor av olika typer av händelser. Lovis försvann för oss en vända, vi sprang oroligt och letade åt alla håll, men till slut hittade jag på henne. Jag fick skavsår i båda lilltårna svårt att gå fort då :( Världens störtskur med åska kom på slutet av besöket. Tågresan hem blev lite mer kaotisk, fas vi hade bokade platser så fick vi sitta utspridda. Jag satt på en plats för fyra, en mamma med två söner var av den ena helt plötsligt spydde som en räv, jag letade reda på en ny plats. Men det som är tråkigast när man åker till Stockholm är att sista tåget upp till Dalarna går så tidigt, redan 17;45, så det blev lite stressigt.
I Torsdags åkte Per, Sofie och jag på en loppisrunda i Dalarna. Vi hade halvfint väder och fyndade lite smått och gott. Ett besök på Wåhlstedts ullspinneri i Dala Floda besökte vi också.
 
Min minsting som fyllde 25 i onsdags. <3

Lovis och Lars-Ove diskuterar.

Ida och Lovis på väg till Stockholm.

Joni äter pannkaka med god aptit.

Mina tre flickor på väg till Djurgårdsfärjan.

Ida, Noah och Lovis framför scenen på Skansen.

Noah, Ida och Lovis på Djurgårdsfärjan bredvid en surgubbe. som slog Ida över benen och sa åt dem att INGA FÖTTER PÅ BÄNKEN, så barnen blev rädda. Kan man inte säga det på ett trevligare sätt??

Max glad i sin vagn.

Noah

Fika vid Färnforsen i Björbo.

Utsikt från Naturum i Siljansnäs.

Två filtbitar som jag hittade på Tulavippans loppis.
Det är gamla filtprover. På lappen står det Industrilagret Eskilstuna. Pris 140x190 kostar 34;50!
Det är riktigt tjock fin filt. Vet ej vad jag ska göra med dem men 85 kr kostade den lilla biten. ;)

Två härvor av detta garner hittade jag på Tulavippan.

En fin gammal sockerlåda för 100 spänn.

Härvor av tvåtrådigt garn från Wåhlstedts.
 
Tack för idag.
Idag ska vi fira Lovis som fyller 4 år
Maja