lördag 2 maj 2015

LITE AV VARJE

 
En liten uppdatering. Jag försöker sy lite mellan varven men min ork finns inte riktigt där som jag vill. Men jag försöker prioritera det som jag tycker är roligt efter alla måsten. Så här på våren är det så mycket som ska göras både på jobbet och hemma. Men stressen gör sig påmind och då blir jag bara trött och får ingenting gjort och då blir jag ännu mer trött. Men nu har jag  bestämt mig att mota Olle i grind och fixa hjälp till självhjälp.
Nu är jag i alla fall ledig tre dagar i rad. Vädret är så pass dåligt att man inte behöver känna att man måste vara ute i solen ,utan nu kan jag boa in mig ner i källaren och sy utav bara den.
 
Jag har sytt ett par byxor till mig själv. Försökte få till ett par lite lösa men mönstret var inte riktigt sådana men de blev ganska bra ändå. Tyget köpte jag på Olssons tyger När Sofie och jag var dit för ett par veckor sedan.

Ett linne till Noah, mönster ur Ottobre 3/15

Tyget vet jag inte varifrån den kommer men jag hade en bit. Numret på ryggen är samma som Ronaldo och det är Noahs idol.

En förklädes klänning till Joni med en applikation på Pippi och herr Nilsson. Pippi är Jonis idol. Pippi applikationen har jag fått av en som jag följer på FB, Zinnus kallar hon sig och hon syr och säljer det sydda och även tyger ibland, hon syr av retrotyger, som gamla påslakan m,m. Jag gillar när man tar reda på gamla tyger och kläder. Men jag fick applikationen gratis. Roligt med vänner på olika sociala medier. Tyget till klänningen kommer från en jobbarkompis som tömmer sitt föräldrahem.

Altanbygget går framåt sakta men säkert. Jobbar man heltid och när vädret inte alltid är den bästa när man är ledig så tar det tid. Men golvet är i alla fall på plats.

Förra veckan hade syrran och jag försäljning på loppis i parken här i stan. Lite fick man väl sålt men inte som syrran. Roligare och handla än sälja.

Ett kort på systrarna Gina och Bianca.

En solig dag förra veckan, då får man passa på och fika ute.
 
Till sist ett recept som man kan prova om man törs.
Den fanns med i tidningen Hälsa, ska nog mycket till innan jag provar.

 
Ha det gott alla
Maja