söndag 12 maj 2013

DÅ VAR HELGEN SLUT

Tänk vad fyra lediga dagar går fort. Men jag har haft det bra dessa dagar. Sytt en del och igår hade vi svägerska med make på besök. De skulle hit och gratta Per som fyllde i April, men då var de inte hemma så vi tog det nu. Det var från början tänkt att kanske bara som vanligt ha lite fika, men så hände något väldigt tråkigt på fredag kväll.
En förskola i vår kommun brann ner totalt och in svägerska hade det som sin arbetsplats.
Mycket turbulens och möten gjorde att jag bestämde mig för att bjuda dem på mat. Man har förmodligen lite annat att tänka på en dag som det var för henne, hennes kollegor och alla barn och föräldrar som är drabbade. De var tacksamma för maten, som jag var jättenöjd med. Recepten tog jag ur Morbergs kokbok. A och M blev kvar här länge och det var så trevligt. Tyvärr träffas man allt för sällan så som det är med alla våra syskon och föräldrar. Måste bli bättre på det.
Det som också är väldigt tragiskt med braden är att som det verkar är det tre barn under 15 år som "lekt" med elden som sedan gav tragiska konsekvenser.
Kommunen får nu ett jätte arbete med att få platser till alla barnen och fixa fram saker till avdelningarna.
 
Den nerbrunna förskolan :(
 
Jag har ju sytt en del i helgen. Jag visade i det tidigare inlägget shortsen och tröjan till Noah.
Sedan sydde jag en kjol till Ida. Gammalt tyg, igen. Mönstret är från skolan som jag ritade av. En enkel omlottkjol.

Prickigt värre.


 
Här ser man framstycket vid "omlotten"
 
Sedan idag när Per kommit hemfrån jobbet åt vi snabbt för att sedan åka till en trädgård utanför Hedesunda, Vinnersjö för att köpa blommor.
Vi var ju där förra året också, mycket och billigt.

 
Allt detta fick följa med oss hem. Nu är det bara att vänta på att det ska bli lite varmare så man kan plantera ut det. För trots att det varit ganska varmt i helgen så fick Per skrapa rutorna på bilen när han skulle jobba.
 
När vi åkte från trädgården åkte vi till Gysinge och köpte glass. Vi satt och tittade över de små forsarna som brusade i älven.
Per njuter av en glass och utsikten.
 
Till sist efter att man levt i tre veckor så har man äntligen fått ett namn.
Flickebarnet ska heta Joni och andra namnen blir Karin efter barnets farmor och Linnea efter Elins farmor.
Nu är det bara att ligga i de sista veckorna i skolan med elever som längtar efter sommarlov, och alla omdömen som ska skrivas.
Ha det gott
Maja