tisdag 20 juli 2010

HEMMASEMESTER

Nu har vi varit hemma några dagar. Det är lite skönt det med. Värmen är lite mer på normal nivå, det tycker jag är skönt, för då kan jag andas också. Jag vill inte ha kallt men man måste ju orka mer än flåsa omkring. Jag har sytt lite och håller på med lite olika projekt. Samtidigt som jag håller på att rensa i mitt syrum, eller snarare inventera. Jag har sparar fina tyger som oftast är för små för att räcka till någonting alls. Men nu sa Elin att jag kunde göra en flagg/vimpel band till Lovis, så nu ska jag få lite nytta av mina små bitar. sedan har jag tänkt sy lite väskor, nessecärer m.m som blivande julklappar, kanske. Jag måste verkligen rensa bland mina tyger, annars får jag inte plats med nya. :) Men tiden räcker inte riktigt til för att hinna sy, virka och sticka allt man tänker sig. Fattar inte hur tiden kan gå så fort?? Det är ju så mycket man vill göra och hälften blir inte av.
Men igår var Elin och jag på loppis, i Gagnef, Tulavippan hette den och där fanns det grejer. Mycket var lite för dyrt för att vara ett loppis. men jag hittade lite smått och gott. En ask med 35 nya blixtlås för 35 kronor, lite broderi garner. Sedan köpte jag två klänningar den ena för 10 kr och den andra för 5 kr, jag köpte dem för tygets skull ( som om jag inte hade det innan :)) de ska jag nog använda som foder i en väska eller nå´t sån´t. Elin letade efter fina gamla plåtburkar men de var verkligen dyra, men de som säljer vet väl vad som är eftertraktat. Köpte även en sak till Vickis som hon ska få i födelsedags present, så jag säger senare vad det är, hon fyller nästa vecka. Jag har i alla fall fått ihop en blus till Ida, tyget köpte jag i "min" lilla tygaffär för tio kronor metern så jag köpte det som var kvar, 3 meter. Jag har tänkt sy något till mig själv också.
Jag vill göra lite reklam för en sak som min måg har till försäljning på tradera. En tavla som han gjort, jag tycker den är jätte fin, bra jobbat Jesper.
I övermorgon ska vi ut och åka med Ida och Noah, vi ska till Eskilstuna Zoo så vi vill inte ha regn, men heller inte tropisk värme.
Jespers tavla, finns på tradera under hem o hushåll, tavlor och bilder.
Singoalla blusen till Ida, i ett bäckobölja liknande tyg, mönstret är från Allt om handarbete Ingelise nr 3 2006
Sist men inte minst en bild på lilla Lovis, tycker den här bilden ser så mysig ut, en helt avslappnad liten människa <3