fredag 9 augusti 2013

BESÖKET FRÅN STORSTADEN :)

Nu har jag äntligen tid att skriva lite om gårdagen. Jag hade nämligen besök av Helen, hugomamman det var fjärde gången vi träffades live. Hon kom med tåg på fm, och sedan hade vi dagen framför oss. Jag hade tänkt ut några saker som jag ville visa henne i vår lilla kommun. Först åkte vi hem till mig och gick husesyn. Sedan när det var gjort och vi hade fått prata en liten stund åkte vi till Bagheera outlet, där hittade Helen lite träningskläder, hon är ett tränings freek nu :) När hon handlat klart åkte vi till Fors och åt en lätt lunch på Muddus hjotron.
Att få besök av en person som aldrig varit till Avesta vill man visa upp några bra sker som vi har, då tycker jag Muddus hjorton är ett fint ställe och efter det åkte vi till Avesta art. Har tänkt hela sommaren att jag ska åka dit, men det har inte blivit av så nu så passade det bra. En bra utställning med flera fina och häftiga konstverk.
Några bilder från Avesta art. 
Glaskonst av Ingalena Klenell
 
Mera glas av Kjell Engman

Här tittar Helen på Kjells konstverk, som jag gillade mycket.

Häftig konst av Alessandro Lupi
 
Efter Avesta art gjorde vi ett besök i Norberg på Abrahamsgården.
Sedan fick garnaffären och Mr H också påhälsning. Lite fika på Café orkidé.
Lite regn kom det sedan också, men vad gör det när man har bra sällskap.
Vi gjorde även en snabbtitt på Röda korset och Kupan.
Sedan åkte vi hem till mig och handarbetade lite och pratade massor.


  
Jodå Helen stickade också fast telefonen fick några tryck :)
Snart började dagen lida mot sitt slut, men äta bör man, annars jaja ni vet.
Jag hade valt Köket i gränden tyckte det var ett passande ställe där man ser älven så fint. Måste ju visa henne vårt vatten eftersom hon från början är Göteborgare och numer Stockholmare så har de ju sitt vatten men älven är ju vacker den med.Vi åt en mycket god middag bestående av lax. Båda var vi mätta och nöjda när jag vinkade av henne vid stationen då tåget tog henne tillbaka till Stockholm. Må vi träffas snart igen.
Mina inköp på RK ett glasfat för 30 kr, den är grönaktig men det syns inte på bilden. 
 
Sedan köpte jag en mönster box med barnkläder. Den första upplagautgåva var från  1946 men min var från 1951, lite roligt med gamla mönster och priset var 10 kr
Ha det gott, nu ska jag försöka ta vara på de två ynka dagar jag har kvar av mitt sommarlov :)
Maja