lördag 14 september 2013

STUDENT IGEN! :)

Jaha då är man student igen. Det var verkligen med blandade känslor jag åkte till Borås i torsdags. Ena stunden var jag glad och förväntansfull och för att i nästa stund fundera vad håller jag på med? Men valet är att jag måste fixa några kurser för att nå det sista målen i min lärarutbildning. Att valet föll på Borås beror på att de har textila utbildningar där, en vidare utveckling på min textil lärarkarriär.
Hur som helst åkte jag med tåg till Borås i torsdags, kom fram vid 8 tiden på kvällen. Hittade hotellet direkt :)
Sedan skulle jag hitta något att äta. Samtidigt när jag gick där på gatan tittade jag in i fönstren på konstnärsaffären bredvid hotellet. Där skulle jag köpa lite material till kursen. Medans jag stod där kom en kvinna och gick in där, jag frågade henne när de skulle öppna dagen efter. Klockan tio svarade hon, jag suckade lite lätt och sa vad synd, då får jag försöka hinna dit på lunchen. Hon frågade vad jag skulle ha och jag berättade att jag skulle gå en kurs i färglära och behövde färg m.m. Kom in så kan du köpa det nu, hon hade färdiga kit var hur hjälpsam som helst, visste precis vad jag behövde. Fick 15% rabatt. Jag tackade så mycket och sa att nu gäller det bara att hitta till skolan dagen efter, hon ut på gatan och pekade och visade vart jag skulle gå. Tänk att det finns så snälla och trevliga personer. Lycklig som en ja jag vet inte vad var jag och köpte mig lite att äta som jag tog med mig upp på rummet, satte mig och åt och tittade på polisserien som jag följt, sedan var jag rejält trött och bäddade ner mig, somnade ganska snabbt.
Tyvärr vaknade jag med en huvudvärk som inte är av denna värld, tabletterna hjälpte inte så mycket, men somande väl en stund klockan 6 gick jag upp och duscha och sedan frukost.
Tog det lugnt en stund för att sedan ta mig till skolan. Tror ni inte att jag gick fel trots beskrivningen av damen i affären, men till slut kom jag fram. Skolan är ny för i år. Eller den har flyttat intill den andra högskolan.
Vi var nog ca 50 stycken studenter med blandade åldrar. En verkligen trevlig och mysig lärare.
Det här blir nog bra tror jag.
När dagen var slut så var det tågresan som som gällde. Fyra byten innan jag var hemma. Mamma hämtade mig på stationen väl hemma så möttes jag av en totalt överlycklig hund, hon gnällde, hoppade och kissade på sig, helt hysterisk, hon hade ju varit ensam i max 30 minuter.
Jag var så trött så ögonen gick i kors.
 
 
Sofie skjutsade mig till stationen, Gina var också med och sa hejdå.

Första bytet i Hallsberg

Framme, Tv och mat och lite viftaden med tårna.

Rummet, inte världens lyxigaste, men jag skulle ju bara sova där och det var bra.

 

Lite lyxigare hotell mittemot.
Vet ju inte om de sov bättre för det.

Frukosten var liten men tillräcklig, fanns det jag behövde.


 
 
Inne på skolans foajé, en klänning i plast?
man såg in i salar med garner och tyger, Åh! vad jag ville dit och skapa.
Skolan på utsidan
 


Min promenad till stationen  igår eftermiddag. Solen sken från en vacker blå himmel.Det sägs att det alltid regnar i Borås, men inte nu i alla fall.

Sitter och väntar in mitt tåg, en bangård är en bangård, inte speciellt vacker.

Mina färgen och annat som jag handlade av damen i konstnärsaffären
Detta kostade 400 kr!! då med 15% rabatt??

Köpte en tidning på stationen, lite inspiration med tillhörande schabloner.
 
Idag är det hockey premiär i elitserien, eller SHL som det nu heter, hur länge kommer det att dröja innan man säger SHL. Fjantigt att byta namn tycker jag.
 
Ha en skön helg alla
Maja