söndag 17 oktober 2010

JULKLAPPAR!

Hösten fortsätter och visa sin goda sida. Solen skiner på dagarna men nätterna är kalla. Det packas ihop utomhus, löv krattas, blommor klipps ner m.m. Inte av mig men av Per. Jag sitter i soffan och försöker få lite julklappar gjorda. Fast nu på morgonen har jag dammsugit lite , sovrummet behövde en riktig genomgång. Dammtussarna var större än en halvtstor hund. :) städning prioriteras inte i det här huset, men ibland får man ett ryck. Den här helgen har faktiskt gått i städningens tecken. jag har röjt i mitt syrum så nu har jag lite ordning och struktur. Det har gjort att jag fått lite sytt också. Jag har gjort lite julklappar, halvhemliga är de. Men roligt var det och nu ska det bli mer. Ska även sy en ammningskudde till syrrans sons sambo. De ska få en liten i början av November, Alva ska bli storasyster. Allt material finns hemma det är bara att komma till skott och göra den. Sedan virkar jag för fullt, fast händerna vill inte riktigt det, men det ski..r jag i. Imorgon ska jag ha ett möte med min chef och en person från personal avd. Vi skulle ha haft den redan för två veckor sedan men då blev min chef sjuk. Jag hoppas så mycket av mötet, men har samtidigt en realistisk känsla att det inte leder till nå´t.
Mer och mer känner jag att usk jobbet inte är det jag vill hålla på med. Det tar på humöret och kraften jag blir en plåga för alla i min omgivning. Men jag försöker kämpa emot, för egentligen är jag en ganska glad och nöjd person. I eftermiddag ska vi till Falun och gratta mågen Jesper som fyllde år i fredags. men först ska vi äta fläskfilé, hasselbackspotatis och kantarellsås, mums.
Kanske jag hinner sy lite också. Förresten jag har fått en beställning på ett lapptäcke ska försöka få ihop ett. Jag har aldrig gjort ett täcke innan, bara grytlappar och kuddar, ska bli kul och utmanande. En hemlig julklapp......
....och en till.
Tack för idag Maja