tisdag 15 februari 2011

GLAD OCH FRUSTRERAD

Jag är glad för att jag vunnit garn här. Tänk vad glad man kan bli för en vinst oavsett vad det är. Men jag blev JÄTTE glad för mitt garn som jag kommer att få Tack Virkaholic :D Igår var jag ledig och hade en ganska kreativ dag, den höll i sig från söndagen. Det är så roligt när det bara flyter på.....menmen det slutade att flyta på när jag började sy på en klänning från Stoff &Stil. kommer till det senare i inlägget kanske någon kan lösa mitt problem. Jag sydde lite Barbie kläder, Ida har börjat leka med sina Barbies hon har inte varit en riktig dockmamma så jag har inte sytt så mycket dockkläder till henne som jag tycker är lite roligt. Men nu har hon kommit i Barbie lekandet, och fått ett Barbiehus som hennes föräldrar köpt på loppis. Jag får hoppas på att Lovis vill leka med dockor så jag får sy dockkläder till henne. Min vinst, ja inte det här garnet men från denna blogg :)
Baddräkt till Barbie
Brudklänning, nu måste jag väl sy en brudgums utstyrsel också :)
Nu till min frustration:/
Jag håller på att sy en klänning till Lovis, det ska bli som en liten ballongklännning och det är själva ärmhålet som jag inte fattar hur jag ska göra. Jag har stött på liknande problem förut och inte löst det då heller, en då gjort det på ett annat sätt.Men nu hade jag tänkt göra som man ska.
Det står så här:
Lägg tyg-och foderklänning aviga mot aviga håll fast vid axelsömmen, vrid tygerna så att de ligger räta mot räta, sy ihop ärmhålet räta mot räta från axelsömmen och ner sy den andra sidan på samma sätt klipp små hack i rundningen, vänd ut till rätan,
Jag förstår inte, det blir ju helt snott, blir GAAAAlen när jag inte får till det.
Ikväll är det öppet hus på min skola, vi ska visa upp oss speciellt för de blivande sjuorna. Det finns tre högstadie skolor i kommunen och alla vill ju ha de flesta eleverna. Så det kommer att bli en sen kväll. Jag brukar ju vara ledig på tisdagar, men nu blir man kompenserad för skärtorsdagen.
Nu kommer snart min pappa hit jag ska hjälpa honom men datorn, vet inte riktigt vad det är men förhoppningsvis kan jag hjälpa till :)
See you later alligator Maja