onsdag 11 juli 2012

DET ÄR INTE BARA REGN HOS MIG

När det bara regnar ute så måste man försöka få dagarna bli meningsfyllda ändå. Jag har sytt lite och virkat lite sedan försöker jag städa lite. Det värsta med lågtryck är att jag blir så in i nordens trött, att jag inte orkar allt som huvudet vill.
Igår var Per och jag ut en vända i skogen för att se om det skulle finnas några kantareller. jag har sett på facebook att några har hittat lite, men vi såg inte en enda svamp av någon sort. Men fikat som vi hade med oss tog vi på bryggan vid Lillsjön, innan regnet kom.
Som sagt jag har försökt att jobba lite med sömnad och annat.
Det första är ett litet täcke till Lovis dockvagn. Det var meningen att det skulle vara ett annat mönster men jag fattade inte hur bitarna skulle sitta ihop. Tittade man på bilden så blev det en massa bitar över och en storlek vet jag inte alls var den skulle vara. Så jag gjorde en egen variant.

Här en liten kudde också, fast det ser mer ut som en grytlapp :))

Tygen är spillbitar som jag sparat. Det rosa med döskallar är från en klänning som jag nyligen sydde till Ida.
Det prickiga tyget sydde jag klänningar till mina flickor och syrrans Josefin, då Sofie och Josefin skulle döpas. Det fanns en annan färgställing också med rosa botten och svarta prickar. Två hade den svart/rosa och två hade den Rosa/svarta. det är 23 år sedan som de döptes (de hade traditionell dopklänning på själva dopet)

En I-phoe väska till Sofie.Samma mönster som i de två föregående, mitt eget.

Eftersom det nu regnar en hel del, så hinner man inte se blommorna som blommar ute i trädgården. Det är ju lite trist kan jag tycka, då passar jag på att fota dem mellan skurarna.

Årets första näckros som slagit ut i vår damm.

Daggkopan som fått ganska mycket hårt regn på sig.

Detsamma med den här busken, minns inte namnet, men jag tror den heter plym någonting :)
Men jag är ändå glad att man klarat sig från det allra värsta regn ovädret som är i landet, där vägar och hus blir helt förstörda.
Det räcker med elände för oss tycker jag. Vi får vänta å vår krockskadade bil i minst fem veckor till, eftersom killarna och tjejerna som lagar den ska ha semester. Synd att alla ska ha samtidigt kan jag tycka.
Så det blir ingen mer vända med husvagnen i sommar, jätte jätte tråkigt. ;(

Ha det så bra alla kram Maja