lördag 14 augusti 2010

CITRONEN BLEV EN LIME

Tänk vilka varma dagar det blev igen. Vi hade en liten kräftafton med Elin och Fredrik i går kväll. vi hade tänkt att Vickis och Jesper också skulle varit med men V jobbade och att få ihop alla innan det är midsommar verkar vara svårt, vi är flera som jobbar helger, tyvärr. Men vi som ändå var här igår kväll hade det trevligt. Två kilo kräftor på tre personer gick åt utan problem(Elin och Sofie är ju vegetarianer och äter inte kräftor). Vi hade lite olika ostar också och det åt flickorna. Lovis var också med på sin första lilla kräftskiva. När kräftorna var slut spelade vi Rappakalja, Sofie vann. Det var så varmt och skönt ute +20 sent på kvällen och inga mygg, jag var tom barfota hela kvällen.
Kräftfatet, kinesiska jumbo kräftor stod det på kartongen, men jumbo i det här fallet kanske var att de kom sist, för stora var de inte, men mycket goda.
En förskräckt Lovis.
Elin, Fredrik och Lovis ser väl inte alltför muntra ut. Men bilden ljuger nog.
Sofie däremot var glad, och det är bara cola i glaset Idag har det varit riktigt varm, svetten rinner om pannan. Jag gjorde tre pajskal till pajer som vi ska ha till nästa helg då vi ska ha en liten släktträff. Liten är den för det är mina två systrar m fam, mina två kusiner m fam och våra föräldrar. Det är så att om vi skulle ha en släktträff men hela släkten på pappas sida skulle vi bli väldigt många men alla andra bor i Finland. Pappa och en syster till honom är de enda som bor här i Sverige. Vi hade en liknade fest för precis 10 år sedan. (19/8-00 och nu 21/8-10) utan att vi tänkte på det. Familjerna har förändrats och växt sen sist. Det ska bli trevligt att ha festen.
När jag jobbade i ett varmt kök satt Per ute och stekte sig själv Jag i köket med assistent och disk....känns lite orättvist.
Sist men inte minst min Citron är klaaar, fast den är väldigt lik en lime frukt i färgerna.
Jag har haft Malabrigo Lace baby merino ull till sjalen och den är så mjuk och skön
Sjalen på blockning. Fler bilder sedan när den är blockad och klar.
Nu ska jag och Per grilla, Sofie är på fest med sitt fotbollslag..
Pling plong Maja
Notera inte ett ord om jobbet :D