söndag 10 augusti 2014

SISTA VÄNDAN FÖR I ÅR??

I fredags åkte vi glada i hågen för en mini camping på Furuviks nya camping. Men strax före Valbo hände det man inte vill ska hända. Vi fick punktering på motorvägen. Däcket hade helt sprängts sönder och det luktade bränt gummi. Som tur var så var det innersidan som small. Det här var nog bland det värsta jag varit med om på länge. Där står vi på motorvägen med bilar och långtradare som susar förbi. De andra trafikanterna var hänsynsfulla och körde på den andra filen och saktade ner lite också. Delar från vagnen hade lossnat och flugit vida omkring, jag plockade ihop det jag kunde utan att bi överkörd.
När reservdäcket var på rullade vi sakta mot Valbo och en husvagnsfirma, där hänvisade de oss till däckfirman som var deras granne. Där stod 4 killar redo att ta sig ann oss. det blev två nya däck på ett litet kick. Sedan kunde vi åka vidare tryggt med nya hjul.
Efter att ha handlat lite på Valbo köpcentrum åkte vi till Furuvik. Ställde vagnen  på plats och satte oss och åt mackor inköpta på Subway. Sen gick vi in på Furuviks parken och inspektera. Men vi var lite trötta och spaka efter punkteringen så vi valde att gå och äta på Furuviks brygga. Vi åt en mycket god sjötunga vi fick sällskap av massor med getingar, det är verkligen ett geting år i år.
När middagen var uppäten och vi suttit där en stund gick vi till gästhamnen och tittade på båtfolket med sina fina båtar.
Lördagen var vi först en stund på parken och tittade på djuren och människorna åt lunchen där för att sedan gå tillhusvagnen en stund innan det var dags att göra sig redo för Ulf Lundell.
Jag har sett Lundell några gånger eftersom det är Pers stora idol och jag gillade honom ganska mycket då både han och jag var yngre. Men då man är och ser honom live så ser man att gubben levererar, han ger järnet och skjortan var ljusblå när han startade och mörkblå när konserten var slut efter tre timmar.
När vi  kom tillbaka till husvagnen på kvällen blev det party i två av stugorna som var där, de spelade skrek och sjöng till halv tre på natten då en vakt kom och avslutade det hela.  Ingen rolig upplevelse.
Nu har jag två lediga dagar kvar innan jobbet tar över min vardag det känns både ock, men inte alls den ångest som jag hade förr innan jag skolade om mig :)
 
Per byter däck.
 


Firman som vi köpte två nya däck på.

Äntligen framme.

En alpackalama, de är ganska gulliga.

Ett rosévin som de hade i parken.

Per på Furuviks havskrog

och jag mittemot

Maten, mums

En fågel som betedde sig konstigt, men jag tror att den hittade insekter i trädet.

Per väntar på Uffe.
 

Där är gubben.
 
Ha det gott alla både ni som ska börja jobba eller har lite mer ledighet kvar.
 
Maja