onsdag 29 februari 2012

EN BIT

Idag har jag sytt på Sofies One piece. Den var lite otymplig att hålla på med, delarna var stora, men annars var det bara enkla sömmar. Men självklart är det alltid något som ska krångla. Den här gången var det dragkedjan som hamnade snett några gånger och det syntes ju väldigt bra när man har en känguruficka mitt fram. Men efter några ramsor med ord som jag inte ska återge här så fick jag till det. Sofie är nöjd och då är också jag nöjd.
Mönstret är Onions, tyget ett joggingtyg från Stoffoch stil
Sofie lite blyg Skönt när man inte behöver tänka på passformen efter kroppen
Till sist pärlplattor som Ida gjort. Hjärtat fick jag och papegojan fick Per och den har hon gjort helt efter eget huvud inte använt någon mall, visst är den fin?
Ikväll hejar vi på Sverige, Maja

SPORTLOVS KRYSSNING

I söndags åkte vi på kryssning till Åland med Ida och Noah. Förväntningarna var blandade. Ena stunden var det jätte roligt, i nästa fick man hemlängtan och ville hem till mamma och pappa. Men mest var det bara skoj. Bussresan var väl den mest tråkiga, fast speciellt Noah sov ganska mycket. Bollhav, Ville Viking var populärast. För mormor och morfar var det maten som lockade mest. Egentligen hade barnen inte alls tid med maten, med när de väl satt vid bordet så åt de som hästar, små hästar. Ett intensivt dygn blev det, helt slut var vi alla. Igår lämnade vi av dem hemma i Falun, alla nöjda och glada. sedan igår kväll var det handarbete som hägrade, lugnt och skönt vid tv:n och hockeyn. Jag har börjat med ett doktorskit, med stetoskop, gipsad hand, sprutor m.m. åt en fd kollega som vill ha det till sin son att leka med. Jag har god tid på mig, eftersom sonen bara är ett halvt år . Men det är en rolig utmaning. Har inte hittat mönster så det blir att knopa ihop det efter eget mönster. Barnen finklädda i hytten
Disco tävling, Noah vann ett pris :) Godis måste man handla. Betala själv var spännande.
Teckningstävling deltog man också i. Fukost, mormor ser mest nöjd ut.
Sedan lunch med fläskfilé åt vuxna och mini buffé till barnen.
Nu ska jag ha LOV. Maja