fredag 24 augusti 2012

TUNG DAG

Idag blir det en jobbig dag. Min kära faster ska få sin sista vila. Begravningar är så jobbiga, allt blir så definitivt då. Trots att jag är så gammal så har jag inte varit på så många begravningar i mitt liv och det får man ju vara tacksam över.
Jag hoppas att begravningen idag blir ljus och fin och det tror jag nog att den blir för fasters make och mina kusiner har nog ordnat det fint.


Den här veckan har också innehållit lite roliga saker. I måndags började ju skolan i vår kommun och jag fick träffa alla mina grupper, det kändes bra.
Sedan igår hade jag de första lektionerna. Det var riktigt bra lektioner. Jag kände mig så nöjd. Nu är det bara att hoppas att det fortsätter så.
I onsdags var jag i Falun för att följa Ida på sin första skoldag i ettan. Hon har varit lite krasslig och vi visste inte om hon skulle orka en hel skoldag, så jag fanns med som backup. Då slapp Vickis och Jesper ta ledigt. Det gick så bra allting.
Efter skoldagen, så hade jag och Ida en mysdag med fika och shopping.
 

Ida redo för skolan :)
Lillskruttan blir så stor.
Sedan blev det att fira med en fika.
Vi shoppade loss efter fikat. Ida fick nya skor, fleecejacka, strumpor, trosor och ett par örhängen. vi köpte även lite till lillebror som var hos dagmamman. Jag var också in på en garnaffär i Falun, tänkte om jag skulle köpa bambugarn till en Pippitröja. Men hon som jobbade där var inte så trevlig så det fick vara. Hon tyckte det var konstigt att jag inte tyckte det blev bra när jag stickade i bomull, har du rätt masktäthet? frågade hon, det ska väl inte spela någon roll, om det inte blir fint, jag sa inte att det blir glest eller löst. Sedan sa jag att jag skulle vilja sticka i mjukt ull, då föreslog hon Superwash ull, men jag sa att han som ska ha tröjan inte vill ha en stickig tröja och det kan betyda att han inte vill ha ull alls. Jag sa sedan att man kan ju sticka i ull utan superwach som inte är stickiga, Jamen då måste du tvätta för hand, jodå det vet jag nog, ull behöver man inte tvätta så ofta, sa jag då, och annars så tvättar man väl den för hand. Oh det gör väl ingen idag,  jo, jag sa jag. Så är du nog ganska unik. Jag är väl det då. Nej hon var inte speciellt trevlig, Noah hämtade vi hem efter shoppingen.
När vi kommit hem och väntade in Vickis och Jesper somnade både jag och Noah i soffan, jag hade ju åkt hemifrån klocka sex, jag var ganska trött.
När jag kom hem vid sextiden på kvällen , var jag ganska seg, köpte en fryspizza och slängde ner mig i soffan och tokglodde bara :)

Noah i sin nya tröja som jag köpte till honom.

Ha en bra dag Maja