lördag 24 april 2010

SOLEN LYSER ÖVER LITEN STUGA

Kan man hoppas på att det ska komma lite värme som också kan stanna kvar ett tag? Idag har Per i alla fall spolat rent altantaket, det har jag efterlyst om i flera år, men nu fick jag det äntligen gjort eftersom han köpte en ny högtryckstvätt igår när vi var till Borlänge. När vi ändå var i krokarna var jag till Rosahuset och köpte tyg till en klänning åt mig. Vi får se om jag hinner sy nåt, nu när jag har fullt upp med Toves balklänning. Idag var hon hit och prova den igen, vi får se hur många provningar det blir innan den är klar. vilket fall som helst satt den bra. Jag håller på att virka en filt till Elin och Fredriks bebis, den är i mormors rutor. Jag har kommit ganska långt, det går ju fort med en ruta och sedan har jag fäst trådar efter hand som de blir klara, jag virkar ungefär fem till sex stycken sen fäster jag, det är ju så tråkigt att fästa och ska man spara allt till slutet kan man ju tappa sugen totalt. Sedan har jag virkat kaninen ur Mia bengtssons bok, den blev inte så bra, jag hade för grov virknål så stoppningen syns för mycket.
Det är mycket nu både i skolan och hemma med både det ena och det andra. I skolan skriver jag omdömen för fullt, man har ju några elever att göra det åt, men som tur är antecknar jag ganska mycket hela tiden för att kunna ge så bra bedömning som de förtjänar. Eleverna i åttan och nian ska ju ha betyg och det är viktigt att alla få ett rättvist betyg. Usch ja, det är inte lätt alls.
Nu när det börjar bli varmt ute så längtar vi efter att få komma iväg med husvagnen, vi hade hoppas på nästa helg men det är nog för kallt. men snart så.
Per spolar av altantaket.
Tyget som jag ska sy klänningen i.
Den halvfärdiga kaninen, jo då, den ska få ögon.
Högen av mormorsrutor, till bebisens filt.
Jag ska virka ihop den med det rosa garnet.
En bild på katten som hittade sin plats i badkaret en dag, kanske det var varmt och hon behövde svalka sig :)
Hej då tills nästa gång, tills dess må bäst, Maja