lördag 28 januari 2012

DUSCHA MED KLÄDERNA PÅ :)

Nu har jag röjt en hel del nere i mitt syrum. Man hittar en massa saker som man glömt bort att man har. Jag blir sittande med grejer och minns. Dammet som flyger omkring kliar i näsan och man känner sig jätte skitig. men det är kul. Jag har städat till och från hela dagen. Per är på fest hos en jobbarkompis som fyller jämna år så jag har hela kvällen för mig själv. Det är inget roligt på Tv så städa passar utmärkt. I morgon kanske jag kan sy lite för nu börjar man få en överblick på vad man har i allt bråte. För nog har jag en del material till flera projekt. I städandet hittade jag olika arbeten från den tiden jag pluggade i Uppsala till textillärare. En del saker kan man inte ha till något speciellt utan det är bara prover på tekniker och material. Men några som jag hittede nu kan jag göra kuddar och väskor av. Ett projekt vi gjorde var att göra ett mönster till en klänning och vi fick en provdock som klänningen skulle passa till. Mönstret till den gjorde jag själv. sedan skulle materialet till klänningen sys i otraditionellt material. Min klänning sydde jag av ett ducsh draperi och underkjolen av sån´t man har under klickgolven när man lägger golv. Klänningen ville jag skulle se ut som de gjorde på 60-talet.

Här är min klänning, vad tycker ni? skulle ni kunna tänka er att anvbända den om den var gjord i tyg? Själv tycker jag att den blev ganska bra :) får man säga så eller är man skrytig?

Snart är det natta så sov gott Maja

JAG HAR EN FRÅGA??

Min fråga till er där ute är denna. Jag har massor av idéer i mitt huvud som jag vill förverkliga och eventuellt sedan sälja på ett eller annat sätt. Tex amigurumi figurer, barnkläder, väskor m.m. Men så är det där med upphovrätten som jag respekterar med all rätt av den som skapat mönster. Men om jag virkar en figur, tekniken har jag ju tack vare alla andras figurer som jag virkat efter. När blir mönstret mitt? man plockar ju tips, lite här och lite där. Sedan när man läser många bloggar med alla fina alster, så finns det ju en uppsjö av figurer, så även om jag jobbat fram en beskrivning så kan ju någon tro att man använt sig av deras, tycker det här är väldigt svårt. Jag vill inte komma på kant med någon som jag ser och läser i en del bloggar där personer blivit anklagade för stäld av mönster. sedan har jag också en fråga om tilda änglar och andra saker efter Tildas böcker. Får man sälja deras grejer utan lov. Det är många som säljer på marknader som jag varit på?? Nu blir det hockey heja Brynäs, Maja