fredag 25 juli 2014

GANSKA VARMT NU

Nu har vi varit hemma några dagar och det är varmt. Man skulle vilja vara vid havet och slappa, men det verkliga livet finns här också.
Jag har ju lite svårt att vara i solen nu när vi är hemma, gammal gumma som man är. Jag har väl aldrig varit någon hysterisk soldyrkare, gillar väl solen egentligen, men det går inte att vara i solen. Jag har ändå bra som har ledigt och sedan har jag en källare att gå ner i, där det än så  länge är svalt, det brukar efter en längre värme period bli lite fuktigt där. Sedan har vi ju en luftvärmepump som ger oss värme på vintern och nu har Per gjort så att den ger kyla på sommaren. Så på nätterna har vi på den, lite svalare blir det, den orkar inte riktigt ända till vårt sovrum.
I onsdags hade vi Lovis och Joni här. Elin och Fredrik håller på att sätta ny panel på kåken så vi hade barnen en dag för at de skulle få jobba ifred. Men den dagen var det riktigt varmt så orken var lite krass. Men vi passade på att besöka Visentparken med dem. Det är så mysigt ordnat där för barnen. Men flickorna var väl inte så värst intresserade av djuren, de ville leka med allt som fanns där och en fika hann vi med.
 
 
Igår kväll låg katten och "gömde" sig bakom vattenkannan vid dammen och spanade på fåglar. Det är inte kul när hon fångar små fåglar som svalkar sig i dammen.

 
Nu när det varit så varmt så har jag suttit nere i mitt syrum och sytt lite. Försöker minska ner mitt tyglager, det går sakta men för varje tyg som jag gör av med känns det bra,
Jag sydde en tunika/klänning till Lovis i ett tyg som jag köpt någon gång någonstans, troligen i tygaffären i stan.  Jag har nog inte gett så mycket för den för det finns fläckar lite här och där som om någon skulle spillt saft på den.  men det gör inte så mycket, tyget är tunt bomull så den blir nog sval att ha på sig.

 
Mönstret är ut Ottobre 3/12, ser ni galgen en gammal EPA galge :)
 
Nu ska vi handla, passar på innan det blir hett i skallen.
 
Kram  till alla
Maja