fredag 6 april 2012

MERA PÅSK

Idag har jag pysslat värre än vanligt inför påsk. Först gjorde jag påskharar till bordsdekorationen till i morgon. Jag hittade vägledning till servettvikning i senaste Allers. Jag tyckte de blev riktigt söta.
Tre påskharar. Duken som de står på broderade jag för mååånga år sedan.
Sedan hade jag tänkt sy en höna som man lägger äggen i, som en korg. Jag vet att jag har mönster till det någonstans. Men kunde inte hitta på den. Så det blev en annan tupp i stället. Det skulle vara en dörrstopp enligt tidningen men jag ska inte ha den till det utan den får stå i fönstret och titta på alla andra fåglar som flyger runt på baksidan.
Tuppen, sydd i linne, och rester. Mönster ut Sömnadsmagasinet, 3/08
Hej då igen Maja

LÅÅÅNG FREDAG

Glad påsk på er alla där ute. Kallt och trist väder ute, men inne kan man mysa i värmen. Jag har pyntat lite mer än vänligt till påsk, eftersom vi ska vara här hela Pers familj. Då vill man fixa lite extra. Idag har jag gjort en silltårta. igår bakade jag bröd två!! sorter, en med dinkelmjöl och ett surdegs bröd. Jag köpte en burk med surdeg i, har aldrig gjort sån´t förrut. Men det blev riktigt bra. Inte ett bröd man gör om man har lite tid för det tog sina timmar. Per har städat det mesta. Igår hade vi Lovis här hela dagen. Då kan man säga att man har fullt upp. Men jag fick en del gjort trots det. Idag ska vi fixa det sista (inte så himla mycket) Kanske jag hinner sticka lite på mitt evighetsprojekt, Noahs döskalle tröja. Fattar inte varför den tar så lång tid att få klar. Men snart så ser jag slutet. Jag har ju så många andra idéer jag vill förverkliga. Men nu så ska jag greja klart här. En påsktupp som som Sofie gjorde i slöjden för tio år sedan. Godisskålen var full i går kväll, vet inte vem som varit där och tjuvat??? Evighetsjobbet. Ha en riktigt fin påsk, Maja