söndag 4 maj 2014

SYTT MED VISSA BESVÄR

Då har vi maj månad, ett litet bakslag på vädret är det. "alla" pratar väder, inte är det väl så stor sensation att det blev kallt igen, det var väl mer konstigt att det var så varmt. Sommarn kommer garanterat på ett eller annat sätt.
Sista april var vi hos Elin, Vi hade som vanligt tänkt grilla, äta ute på  deras gård och elda lite ris. Men det blev att grilla ute  och äta inne och sedan försökte vi, Fredrik att elda men det tog sig dåligt i regnet/snön. Men trevligt var det ändå, god mat och trevligt prat.
1 maj åkte vi till Västerås och handla lite. Fredagen  2 maj låg Per i magsjuka hela dagen. Jag började sy på en body till Max men då mina skit händer inte vill det jag vill tar allting så mycket längre tid eftersom jag, måste vila ofta. Jag har köpt lite tränings kläder och nya skor, för imorgon ska jag börja på Må bättre, jag är peppad och hoppas att jag kommer igång med träningen.
Vilket fall som helst så blev jag till slut klar med kläderna till Max men nöjd är jag inte. Dels fick jag inte dit tryckknapparna de hamnade bara snett och till slut hade jag hål i stället. Så jag fick ta tryckknappar som man syr för hand istället. Nu är det bara att hoppas på att det passar på Max, tycker halsringningen ser liten ut, men det är bara att hoppas på det bästa. 
 
Hela settet, mönster från Ottobre 3/14

Applikation på baksidan av bodyn. vingarna tyg från ett gammalt linne efter Sofie och kroppen ett linne efter mig. Återbruk :)
Märker själv att jag sytt mycket med applikation, tycker det är ett roligt sätt att piffa upp kläder m.m.

Setet bakifrån.
Det randiga tyget köpte jag för flera år sedan på en mässa i Borlänge, det svarta tyget har varit en stor bit som jag sytt mycket av men som nu börjar ta slut.

Här har jag sytt en dyna av en gammal matta som Pers mormor vävt för länge sedan.
Nu  blir det lite mjukare att sitta på bänken.