lördag 7 maj 2011

NU NI ÄR JAG PÅ GÅNG IGEN :)

Nu har jag inte skrivit på en vecka igen. Det har varit en intensiv vecka. Jag har ju varit ledig i 14 dagar innan och sedan fösta veckan efter påsklovet rivstartade verkligen. På tisdagen hade vi konferens, och föräldrarmöte så jag var inte hemma förrän halv nio så dagen blev riktigt lång.
Sedan på onsdagen fick jag vikariera två lektioner för en annan lärare så det blev korta pauser där man i princip bara hann dricka ett glas vatten och tömma vattnet. Jag har jagat elever som ska göra omprov, rättat några prov som jag inte hann med innan påsk, alla vill ju veta sina resultat. Men har man mycket att göra så går ju veckan också fort. Med handarbetandet går det bättre igen, lusten har kommit tillbaka. Tyvärr med råge, jag har tre projekt på gång. Alla fall i skallen. Jag håller på att virka en solhatt till Lovis, jag gjorde ju en tidigare men den blev jätte stor. Nu har jag hittat ett mönster här, den ser ut att bi bättre. sedan har jag tagit fram ett garn i mina gömmor som jag ska sticka en klänning till Lovis. Mönstret är Marks&kattens ska sticka den i M&K eco bomull.
Sedan har jag lockats med i att virka en hjärtekatt, jag har valt ett garn från Järbo garn, Fuga, i orange. Tänkte att den skulle lysa upp riktigt. Vad den ska heta vet jag inte än, det kanske kommer medan man virkar den eller så tror jag Ida får döpa den, hon brukar vara duktig på det.
Det var lite om mina projekt, har ju några nere i källaren också, men då i sömnad. Det som fattas lite nu är orken i veckorna ska finnas kvar när man kommer hem från jobbet.
Hjärtekatt loggan. Mitt kattgarn
Mönstret till klänningen Solhatt på gång. En bild på katten och Asta, bästisarna.
Fast katten har sina tråkigheter,det att hon jagar fåglar och möss.....jag vet jag vet att det är deras instinkt men det är inte kul när man ser hur fåglarna badar i dammen och hon skuttar fram som en Gepard och försöker fånga dem och lyckas också ibland. I går kväll när Sofie och jag satt och titta på en film kommer hon släpandes på en liten mus, stendöd...det är äckligt.
Hej då vi syns, Maja