söndag 27 oktober 2013

UPPSALA TUR OCH RETUR

Hej igen! Igår var Per och jag till Uppsala och shoppa lite. Men det viktigaste var att vi skulle checka in var skolan som jag ska till i November ligger. Den var lätt att hitta. Sedan gick vi lite på stan. Det var länge sedan jag var i Uppsala, det är mysigt där tycker jag. Jag pluggade ju där när jag läste till lärare.Det viktigaste var ett besök på YlloTyll. Sedan gick vi runt och tittade lite i affärer och fikade för att styra kosan mot Biltema och IKEA.
IKEA har ju öppnat en ny affär i Borlänge den här helgen, men jag orkar inte åka dit förrän det lugnat ner sig lite.
Vi tittade på en soffa , för vår skinnsoffa är trasig, ful och vi är så trötta på den. vi hittade två som vi kan tänka oss. Sedan tillkommer ett soffbord och en ny matta.
Lite annat smått och gott blev det ju som vanlig. Lite servetter, värmeljus m.m.
Men vi köpte äntligen nya tallrikar. Det har vi tittat på i flera år men inte hittat något som vi båda gillat eller så har d varit  dyra. Men nu så hittade vi en sort, so m vi gillade.De tallrikar som nu åker i sopen är glastallrikar som vi fick av svärmor och svärfar för 30 år sedan.
Vinterskor skulle jag också ha. Nu när man har en hund igen och behöver varma skor om det blir en vargavinter när man ska gå ut med henne. hittade ett par och Per köpte ett par han med fast inte varma utan mer finsko.
 
Tallrikarna som vi köpte.

Våra skor

Garnet från YlloTyll. där skulle man kunna handla upp en hel lön om man fick, men det går ju inte.
Jag köpte för pengar jag fick när jag fyllde år i september + lite till :)

 
Detta är vår långhåriga hund Gina, som ska klippas trimmas och fixas på tisdag. Hoppas verkligen att det går bra för nu ser hon ut som ett ja, jag vet inte vad.

.
 Dessa tyglappar köpte jag på IKEA vet ej vad jag ska gör med dem men det såg lite spännande ut när de låg ihoprullade i en bunt. Men något ska jag väl hitta på.

Jag jobbar med en del stick/sy/virk projekt men visar dem inte nu eftersom det är julklappar, kommer efter jul :)                                                       
                                                                     Ha en bra vecka alla
                                                                                Maja