onsdag 8 augusti 2012

DET NÄRMAR SIG :)

Nu är det snart slut på min långa ledighet. Det känns både tråkigt men också väldigt roligt och spännande. Jag ska j jobba på en ny skola och äntligen ska jag ha slöjd, men även lite hemkunskap. Sedan ska jag få fortsätta med min sv 2 med mina härliga elever som jag nu haft ett tag.
Jag har ju inte full tjänst, men har blivit lovad mer efter att en lärare ska gå i pension i vår, hoppas bara det inte händer något så att det går i stöpet, för det har ju hänt förut. Men jag försöker tänka positivt :)
Igår fick jag programmet över nästa vecka, jag sk ju jobba 40% så jag skulle få vara på skolan tre dagar= 60 % men en kväll så är det gemensamma aktiviteter på rektorsområdet, jag vet inte om det gäller mig, för det är utanför de dagar jag ska jobba, men jag får väl reda på det på måndag.  För eftersom jag ska börja på ett nytt ställe och nya kolleger, ja allt så är det ju viktigt att få delta i så mycket som möjligt innan eleverna kommer.

I lördags när jag var på loppis med flickorna så köpte jag ju en ugnsform Upsala-ekeby. Så häromdagen när vi åt mat så dukade jag med mina loppisfynd. :)

Loppis grejer, kastrullen, ugnsformen med rulladerna, lilla formen med bönorna.
Roligt att kunna använda det man köpt.

Det ska ju var så mycket kantareller i skogen. Vi har inte hittat så mycket de få gånger vi varit ute.
Sedan har det varit lite dåligt väder för skogs utflykter.
Men härom dagen så var Per ut en vända, jag följde inte med. Det är jag tacksam över, för det hade varit såååååå mycket mygg, usch.
Vi har mycket mygg här i år. Det finns riktiga myggområden i vår kommun, nedre dalälven är ju känd för det. De har ju sprutat någon typ av bekämpningsmedel för att minska mygginvationen. Men i år är det EN person som frånsagt det och då får alla andra acceptera det. Helt vansinnigt kan jag tycka.

Per rensar kantarellerna han hittade ;)

Sofie har varit till Grekland en  vecka men kusin tove och två andra kompisar. De har haft jätte fint där med sol och bad. Hon var så nöjd när hon kom hem.

Vår pepparkaka som kom hem.

Nä nu ska jag njuta av de sista lediga dagarna

Ha det gott Maja