söndag 28 oktober 2012

UTFLYKT ÖVER ÖSTERSJÖN


Igår tog vi en lite dagstripp till Åland. Det var Per, Sofie och jag. Per hade satt på vinterdäcken dagen innan och efter vägen så var det så torrt och fint att han nog satt och tyckte det var helt onödigt. Men ,men. Jag stickade lite i bilen då solen hade gått upp, vi åkte ju hemifrån redan vid halv sex tiden. Det som var synd var att Sofie hade migrän hela vägen ner till Kapellskär och båtresan över. Vi hade bokat brunch på båten, det är ju så gott. Sedan shoppade vi lite.
När vi sedan anlände i Mariehamn, vad skådade då mitt öga?..........SNÖ i massor, tur däcken var på :)
Vi gjorde vår vanliga tripp till Sparhallen och Kantarellen. Handlade det vanliga ,en tyvärr fanns det inga grismunkar alls ;( eller possuja som det heter på finska.
Vi åkte sedan in till centrum, där jag inte varit på ett tag fast vi varit på Åland ett antal gånger. Centrum är ganska litet och det finns lite små mysiga affärer, men ganska dyrt.
Sedan skulle jag ju titta in i garnaffären Svalan, styrde mina steg mot butiken, men!!?? den fanns inte där jag visste att den skulle finnas, vart hade de flyttat? Jag visste ju att affären skulle finnas kvar eftersom de varit på symässan förra helgen. Vi letade lite och plötsligt finns den bara där :)
Jag kliver in i den fina butiken, botaniserar bland alla fina garner. Per och Sofie sätter sig på en varsin stol, för de vet att det här kan ta tid. Kvinnan som äger butiken låter mig titta i lugn och ro utan att lägga sig i efter att ha frågat om jag ville ha hjälp. Efter en stund kommer hon och ger mig lite tips. En så trevlig människa. Lite handlat blir det ju.
Sofie piggnar på sig, vi åker iväg till en fin plats och äter våra medhavda mackor. Åker runt lite på Åland och tittar på ett vintervitt landskap. Per börjar bli trött och vi stannar till på ett ställe och vilar lite, jag stickar och Per och Sofie slumrar till en stund.
Vid halv 7 åker båten tillbaka till Kapellskär. Vi äter en varsin bakadpotatis, med goda fyllningar. Handlar lite igen. Vi är hemma vid halvtio tiden, Trötta men ganska nöjda.
Stickning i bilen, hemlis.

Per och Sofie äter frukost.

En bild från ett snöigt Mariehamn, löven sitter kvar, men vackert var det.

Dessa två garner fick jag med mig hem. Handfärgat av kvinnan i butiken.
Den gröna härvan är ett silke-merinoull,hur mjukt som helst. Den lila-gula är ett finskt ull+merinosilke.
det ska bli roligt att sticka något av dem senare.


Till sist, min fina påfågelblomma som till sist har fått ge upp, den har varit så fin hela sommaren och ända till nu.

Ha en skön söndag, jobbar tre dagar nästa vecka sedan har jag lite höstlov :)

Maja