lördag 12 juli 2014

GRÖNT ÄR SKÖNT

Nu har jag äntligen sytt lite. Det har inte alls blivit så mycket som jag hade önskat. Dels har jag inte orkat, vi har haft besök, eller bara inte kommit mig för. Nu när det har varit så varmt ett tag så känner jag att jag måste få lite svalare och då har jag gått ner i min källare och sytt. Där är så lagom svalt och skönt. Men igår tog jag upp symaskinen på altanen och sydde där. Kanske inte den bästa arbetsställningen för nog var jag stel i ryggen av att sitta på en träbänk. Jag har sytt klart en väska som jag började på tidigare och sedan sydde jag en soldress till Lovis och Joni och en hatt till Joni. Allt tyg, knappa, blixtlås till väskan hade jag hemma. Det känns alltid bra när man kan använda sig av det man har i hyllorna, för där finns en hel del.
Här  sitter jag på altanen och syr.

Väskan, tyg från IKEA.

Ska nog ev fodra den, Det blir lite snyggare då tycker jag. Sedan finns de inga fickor i den så det kan man sy på fodret. Mönstret har jag ritat av från ett mönster som finns på skolan.

 
Båda soldräkterna och  hatten.
Tyg hade jag hemma.
Mönster från Allt om handarbete nr 7, 2009
 
 

Knäppning i ryggen. De gröna knapparna har jag köpt på Erikshjälpen och passade riktigt bra till tyget. På Lovis överdel blev det vanliga vita knappar som jag hade i min STORA knappburk.

Byxorna till har jag gjort lite olika. Det skulle enligt mönstret vara ett band i fållen som man drog ihop benen, men jag tog bara resår i Jonis byxor och i Lovis byxor gjorde jag en vikkant  det kändes lite för bäbisaktigt med puff till en nyligen fylld fyraåring.

Sedan sydde jag också en hatt till Joni. Mönster ut Ottobres gratismönster från deras hemsida

Idag var vi och gratta pappa som i onsdags fyllde 75 år.
Där fick vi smörgåstårta och sedan kaffe och gräddtårta :)
 
Imorgon ska vi till Falun och fira Noah som fyller 7!!!!!!! på onsdag.
 
Ha det gott och drick mycket vatten
Maja