tisdag 1 december 2009

tomtar

Tänk vad datorns värld är fantastisk ändå. Härom dagen hittade jag en ny blogg genom någon annans blogg. Det var en sida som jag tyckte hade så mysiga tomtar /gnomer http://musseblomman.blogg.se/. Jag la in en fråga om mönstret var hennes eget eller om hon köpt den någonstans, svaret kom hon hade skickat efter den från http://www.alandart.co.uk/products/product/20. Så jag gick in och kollade och jösses vad mycket fint det fanns där. Adressen var i England man skulle betala direkt och lämna uppgifter på sitt kort osv. Så jag blev först lite osäker om jag ska göra det eller inte. Men jag tänkte har andra gjort det så fixar nog jag det och får hoppas på att det är seriöst. Sagt och gjort så gjorde en beställning. Från att ha gjort sista klicket, kollade jag mitt konto såg att summan var dragen. Kollade min mail och vips där fanns beskrivningen, det tog säkert inte mindre än 5 min, helt otroligt. Sedan höll jag på att göra en liten miss, jag öppnade mailet på min bärbara dator, sedan skulle jag göra det på vår fasta för att kunna skriva ut den, men inte gick det heller, man kunde bara öppna den en gång. Som tur var jag hade jag den uppe så vi fick trixa lite och installera skrivaren på den bärbara. Så nu har jag skrivit ut mönstret och håller för fullt på att översätta beskrivningen, är inte så van med engelska beskrivningar, men någon gång måste man börja. Jag kanske får fråga musselblomman om någon översättning om det slår slint, jag har sett på hennes blogg att hon fyller små påsar med tyngder, har än så länge inte hittat något om det på beskrivningen, men jag har heller inte läst hela beskrivningen noga.
Så här ser tomtarna ut. Jag hinner kanske inte göra någon nu till jul men jag ska väl förhoppningsvis vara med nästa jul också :)
Nu när jag var hemma och var sjukskriven igår (och även idag) sydde jag lite julklappar, det blir lite tjuvkiks bilder snart. Sedan efter jul blir det massor av bilder på hela grejer. När jag tittar på det jag har gjort hittills så har jag varit ovanligt produktiv ;)
HEJSVEJS HA EN BRA DAG. HÖRDE ATT DET VAR SNÖ I SALA, 4 MIL FRÅN OSS DET SKULLE VARA SKÖNT MED LITE KALLARE LUFT. JOBBIGT MED DET GRÅA HELA TIDEN.