måndag 14 februari 2011

ALLA HJÄRTANS DAG

En hälsning till alla på alla hjärtans dag. Jag brukar inte fira den här dagen med något speciellt. Så som presenter eller annat. Det blir ju bara fler och fler dagar som affärerna tjänar på oss konsumenter genom att belamra butiken med hjärtan av alla de slag, jag tycker det gått lite för långt. Man kan ge varandra en extra kram, barnen kan rita en fin teckning eller något enkelt, jag som tycker om att handarbeta skulle kunna göra något, men nä, jag vet inte. Jag älskar de min ändå. Helgen som gick var som vanligt lugnt och bra. Per har jobbat nätter så vi har inte svävat ut speciellt. I går hade jag en riktigt kreativ dag, hade tänkt gjort ännu mer men då tog störtlopp, skidskytte, och hockey över, sedan var det kväll. men jag är nöjd ändå :)
Ett hjärta till alla där ute.
här har jag sytt upp en vante i tre steg som jag ska ha i skolan, så att eleverna ska kunna se hur de ska sy utan att hela tiden jaga mig hoppas det kan hjälpa någon elev i alla fall. Det finns alltid de elever som ändå är osäkra på sin egen förmåga att de måste fråga mig, men förhoppningsvis hinner jag hjälpa dem mer och de andra jobbar mer självständigt för det är ju ändå dit man vill komma med de flesta elever.
En nessecär ur Tildas hus, sådana som jag sydde i julas, den här är tänkt att min syster ska få, hon fyllde år i förra veckan men hon är på Thailand just nu, men när hon kommer hem så ska hon få den här. Tyget är av min andra systers gamla gardiner. En nåldyna som ser ut som en nyckelpiga hittade jag här, kanske kan man ha den i skolan också för den fanns så bra beskrivet moment för moment på sida.
Till sist sydde jag den här tunikan/klänningen mönster ur Stoff&Stil. Jätte lätt mönster. Den ska jag ha när vi åker till Italien i vår.
Sedan vill jag bara säga att vår hund mår lite bättre, trodde nog i fredags att vi skulle få ta bort henne efter helgen men som det ser ut så klarar hon sig ett tag till :)
Kram till er alla Maja