måndag 23 februari 2015

SPORTLOV

Då har man lite sportlov då. Ganska skönt är det, men samtidigt tyckte jag att terminen nyss började.
Här i Dalarna närmare bestämt Falun är det ju skid- VM, om det nu var någon som missat det. Det märks på trafiken upp dit även hos oss, ca 50 min med bil härifrån. Min äldsta dotter bor ju i Falun och barnen har haft VM -lov förra veckan och nu sportlov, flera fritids är stängda hur de tänkt med var alla ska göra med sina barn när man jobbar, (ja faktiskt så jobbar de flesta som vanligt) det har de nog inte tänkt på riktigt. Vickis barn kan ju vara hemma då V jobbar som dagbarnvårdare. Men förra veckan på onsdagen var Ida med mig på jobbet, det var roligt och jag tror hon tyckte det också. Hon sydde sig en mössa på ef då jag inte hade några elever.
 
Här sitter Ida och syr och sedan har hon på sig den, hon ser väl ganska nöjd ut. Hon var så duktig på att sy,  jag hjälpte henne bara lite.
 
Nu när jag är ledig så ska jag också passa på att sy lite. Orken finns inte riktigt där efter jobbet som jag önskar. Idéer finns men sen är det slut, tråkigt men sant.
Men n har jag i alla fall fått ihop två plagg en tunika till Lovis och en klänning till Joni i samma tyg. Plagget har legat tillklippt ett tag så nu var det mest att sy ihop dem.
 
 
Lovis tunika.

Jonis klänning.

Båda tillsammans.
Mönster ur Ottobre 1/15, tyg vet ej säkert Olssons tyger.
Sedan har jag broderat och det har jag suttit med på kvällarna när jag tittat på tv.

Hönor, jag tycker de ser ganska uppkäftiga ut :)
De finns i boken Broderier från 50-60 tal, som jag skrev om i förra inlägget.

Baksidan är tyg från IKEA, de hade kvadrater som de klippt ut och lagt i buntar som jag haft liggandes ganska länge, som nu kom till användning.
Innerkudde hittade jag på Jysk .
 
Ha en bra vecka alla som är lediga och ni som inte är lediga ska också ha det bra :) :)