onsdag 29 september 2010

STÄDA, FIXA OCH TRIXA

Nu ni, fixas det i Avesta. Vi har äntligen kommit igång med att rusta köket. Inte för att det var så himla länge sedan vi gjorde lite nytt där. För snart fem år sedan bytte vi köksluckor, kakel, köksbänk och målade om. Men vi fick aldrig upp golvlisten eller rättare sagt vi har inte köpt några nya. Men nu ska vi byta GOLV äntligen, den ser för dj....g ut. Så automatiskt ska väggarna få nya tapeter och taket ska målas om från härligt 70-tals furugult till vitt. Sedan ska vi köpa ny spis och fläkt. Igår var vi till färghandeln och titta efter tapeter, men det är alltid lika "kul", nej, det är inte kul alls. Vi har nämligen så olika tycke och smak, så fort vi ska köpa något nytt som är lite dyrare, eller större investering så blir det kaos. Det kan ta lång tid att hitta något som vi båda gillar. Men så igår när vi var till färghandel tog vi hem tre kataloger med tapet och åkte till Elin för att ev få hjälp hon har nämligen öga för det med färg och form. Men det slutade med att vi bestämde att vi skulle måla om istället, tillbaka till färghandeln och lämna tillbaka katalogerna och vi åkte till en annan färgaffär. Där skulle vi köpa en färg som bara de hade enligt Elin. Men där ramlade vi över en tapet som vi BÅDA tyckte om, så den fick det bli. Så nu är det full fart på gubben, :)
Även jag har fått någon slags mani. Jag har städat i mitt väv/garnrum. Där har det varit kaos, man hittar ingenting, men nu har jag hittart en massa saker som jag trodde var borta :) Har också börjar röja lite nere i mitt syrum, men där kommer det att ta längre tid, men tid är ju det enda jag har...not.
Lite har jag sytt också när jag ändå var där nere. Lovis har fått vantar, men lite stora var de allt och en skallra á la Kalikå. Jag har börjart lite med julklappar, ja, det är faktiskt inte så långt kvar om man ska hinna lite och några har jag ju att tänka på.
På Lördag ska jag till Uppsala och träffa Hugomamman igen, det ska bli så roligt, tyvärr finns det ju inte lika många garnaffärer som i Stockholm, men där finns i alla fall Yll och tyll :) Vi får i alla fall träffas och det är det viktiga.
Golv utan list, fult eller hur?
Fula skarvar i golvet
Ny spis och fläkt ska det bli, spisen är 19 år!!! Per i målartagen, aj,aj mina axlar
Mitt väv/garnrum KAOS
Inte kan man sitta här och väva inte
Lite bättre i alla fall Vantar och skallra till Lovis.
Hej då Maja