fredag 15 februari 2013

JÖSSES FREDAG IGEN !!!

Jahapp då har det gått en vecka igen, sen sist. Den har varit lite hektisk men bra :)
Jag har fått vara "tolk" eller mer som ett stöd på ett par utvecklingssamtal en ny men bra erfarenhet. Jag har fått vicka på en av mina gamla skolor på textilslöjden, det var kul, för en grupp av eleverna som jag hade har jag haft när de gick i ettan :) stora killar och tjejer idag, de går i femman nu.
Sedan var det kompisdag på min skola med alla hjärtan tema. Då kommer eleverna i grupper om ca tio st, från förskoleklass till sexan och gör olika aktiviteter, på 30 minuter, och sexorna är gruppledare, Den grupp som jobbat bäst men att vara hjälpsamma, samarbetar m.m vinner ett litet pris. Det är en mycket rolig dag men man blir helt slut, när dagen är slut.
Idag är jag ledig. Vaknade i natt av halsont, hoppas verkligen inte att jag ska bli förkyld, men lite lurt är det :(
Under veckan som gått har jag investerat i ett par böcker.
först den här. Tjejen  som skrivit den såg jag på nyhetsmorgon för ett tag sedan. Hon är designer och har gjort enkla mönster som är lätta att förändra med små knep. Kanske jag köper in den till skolan också. För det finns mönster som eleverna kan göra och man kan få hjälp med nya sätt att forma sina plagg.

Sedan skickade jag efter den här boken, för i den finns modeller p¨å baskrar som den gulliga gumman på mässan förra veckan. Av henne köpte jag schettlandsullgarn som jag ska sticka baskern som hon ska skicka beskrivningen till. Men hon sa att jag skulle sticka den första ur den här oken för att lära mig tekniken och snäll som jag är, gör jag som hon säger. En helt underbar bok.

Här har jag startat med min basker, men då har jag baby ecoull, Marks&kattens.

Sedan idag var Per och jag till Hedemora, för jag försöker få tag på ett nystan av Super wasch ullgarn "Safir". Jag har bara ett nystan med under 40gram kvar och jag behöver lite drygt 40 gram, till en sista ärm på Idas kofta, men hon hade inte det garnet alls. Jag skickade ju efter garnet i början på januari, men det är restat och de verkar inte få något nytt. VAD SKA JAG GÖRA? jag kan ju inte åka land och rike runt för ett enda litet nystan!!!!!
Men den här tidningen köpte jag i alla fall, när vi handlade mat i Hedemora på ICA. En trång affär, som jag inte riktigt gillade, men mat fick vi med oss hem.
 
Ett kort på Viggo, vi var ju till Falun i söndags och hälsade på. Där är de sjuka om vart annat, usch!
 
Ha en bra helg
Maja

2 kommentarer:

  1. Synd att jag läste det nu.. var på stan här kunde ju ha kollat åt dig... men jag kolalr nästa gång jag är på stan ..det blir måndag... hör av mig i så fall/Tyglina

    SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad