lördag 2 oktober 2010

KLAPPAT I UPPSALA

Då har vi träffats igen, jag och Hugomamman som förra gången var det jätte trevligt. Vi startade förmiddan med en fika på Fågelsången. Det var gott och för mig lite nostalgi från det att jag pluggade där, var ju dit ganska mycket på den tiden, tror att H också gillade Fågelsången. Det var så skönt ute att vi tom kunde sitta ute och fika! den 2 oktober, det är inte varje år de inte. När fikat var avklarat så var det Yll och Tyll som gällde. Eftersom H inte är lika bevandrad i Uppsala fick jag guida henne runt som hon gjorde med mig i Stockholm. Väl inne på Yll och tyll blir man lite som tokig, det finns ju sååååå mycket fina garner. Vi klämde och kände försökte tänka ut vad som man skulle kunna göra av alla garner. Men sedan kommer den där gubben på axeln som säger, -nu får du stilla dig kvinna, det finns andra som också vill handla. Men lite fick vi allt med oss :) Efter det så bar benen oss mot Garnspecialisten. Där fanns det "lite" garner också. Fast där köpte jag bara en härva Järbos L.O.O.Y jag har fyra sedan förut och det räcker inte så nu kan jag kanske få ihop till något, sedan köpte jag lite knappar. Uppsala färg var vi också in på fick med mig lite därifrån med. Lunchen intog vi på Café Unico, en varsin god sallad fick vi och ett glas vin till det :) Snart började klocka ticka mot hemresan. Men några butiker hann vi med, och H hittade en väska och en tröja. Jag provade en jacka på Kapp Ahl som jag ska fundera på . Stickspåret vid stationen kikade vi också in på, sen var tiden slut. Innan hemresan besökte jag en toa och när jag lagt i en femma på en ledig toa , öppnade jag dörren och där satt en karl/kille och gjorde nr två, snacka om att jag blev paff ! en snåljop som inte ens vill betala för sitt besök då får man stå ut med att någon kommer in, eller? Det var min och H:s dag det. Här hemma har Per jobbat med att lägga golv, som inte går så bra som det brukar :( Men det blir nog bra till slut bara att det tar längre tid. Mamma och pappa hade varit här på besök, pappa hade sagt att han inte kunde se något roligt i att åka till en massa garn affärer, det måste väl vem som helst förstå att det är en mycket trevlig syssla. Fast kanske inte för min pappa :) Nu är jag lite trött men nöjd med min dag, Tack H för en mysig dag, Gävle nästa gång, men vem ska guida oss då?? Fågelsången
Uppsala färg, Panduro bjällror, lås till en börs och en ergonomisk penna.
"Fynden" på Yll och Tyll
Garnspecialisten
Per jobbar på.
Då var det allt från mig Maja

4 kommentarer:

 1. Oj vad ni verkar ha haft en super duper dag. Här i tungelsta är det full fart, lilla My kom på Torsdag kvällen 23.14, store bröderna tycker nog att mamma å pappa kom hem med en konstig lillasyster dom kan ju inte leka med henne. Jag tycker att hon är så gooo och söt, väldigt lika äldsta storebror. Filten blev väldigt uppskattad fungerar nu som täcke i sängen, jag satt flees på baksidan mjuk och goosig.
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 2. Visst hade vi trevligt! jag glömde lägga in garnet från Garnspecialisten, så det kommer idag...
  Desperat garnklappare reder sig själv! Vi klarar oss säkert ypperligt i Gävle...Det finns internet med säkert några ledtrådar.

  SvaraRadera
 3. Hej Maja!!!
  Låter som ni haft en underbar dag!!!
  Golv kan vara knepigt,men det löser sig alltid =))

  Hoppas du mår bra & att du haft en fin helg.
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig dag ni hade! Fina garner du har köpt.

  SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad