lördag 8 september 2012

ETT TAG SEDAN

Nu  var det ett tag sedan jag skrev något. Tiden bara rinner iväg och jag är lite seg på eftermiddagarna när jag kommer hem från jobbet. Arbetsdagarna går bra, jag har kommit in mig på den nya skolan. Jag vikarierar i klass sex på skolan medans vi väntar in den nya läraren, sedan har jag ju mina ämnen utöver. Jag trivs bra på skolan, bra kolleger och bra elever.
Handarbetet ligger lite i träda, jag vill men orkar inte riktigt.
Det som är riktigt roligt är att man får så bra kontakter via Facebooks stick café och via min blogg.
Först från FB så fick jag nys om ett roligt mönster som Inger Rosell skapat. Jag fick hemskickat hennes mönster "huvuden" tyckte den var rolig och lite tuff, den kan man ju använda till väskor, kuddar, eller om man är riktigt duktig skapa ett koftmönster med dessa huvuden på.

Ingers "huvuden"

Sedan var jag med i en utlottning av vantar, hos pysselkorgen.
De var riktigt röda virkade vantar, så lockande och jag vann dem.

Fina vantar va? Dem ska jag ha på mig när kylan kommer på skolgården när jag är rastvakt.

Igår var jag ledig och Per tog en semesterdag. Vi åkte till Jönköping på Elmia mässan och tittade efter husvagnar.
Oj, oj vad många olika det finns. Inte är det lätt att välja. Fast de allra lyxigaste  ochstörsta kan vi ju glömma direkt. Men oj vad man längtar efter att få åka iväg med en ny vagn. Vi vet inte riktigt om vi ska satsa på en sprillans eller en begagnad. Men vi vet i alla fall vad vi sätter krutet på.
Vi gick i fem timmar på mässan och hade nog inte sett allt ändå. Det blev en bra lång dag. Vi åkte vid halv 7 tiden och var hemma vid 20. Vädret var bra, för det kan ju vara jobbigt att åka så pass långt om det bara regnar.

Fika paus vis Stora Hammarsundet. Det har blivit väldigt lite av detta i sommar, eftersom vi inte haft vår egen bil. Jag tycker det är så mysigt när man är ute och åker och stanna på en fin rastplats och sitter och fikar medhavda mackor m.m.

Sedan stannade vi till på en stor rastplats vid Vättern och hade utsikt över sjön och Birka ruiner. Jag är ganska fascinerad av gamla ruiner, tänker på hur människor byggt dessa byggnader utan speciella hjälpmedel, säkert fick många offra sitt liv för dessa hus som kungar och rika bodde i sedan.
väl framme i Jönköping och Elimia mässan fick man se en skylt som ger massor av konstiga känslor.

HV 71 hockeyarena. Snart börjar hockey säsongen och Brynäs ska möta HV71 i de första matcherna. Igår kväll hade Jönköping och HV 71 minnes stund, ett år sedan målvakten Stefan Liv omkom i flygolyckan i Ryssland.

Nu har jag uppdaterat lite. Jag har planer på att jag ska försöka hinna sy lite i helgen.

Ha en mysig höstdag alla i världen.
Maja

3 kommentarer:

 1. Vad ska du göra med huvudena? Fina var de i alla fall...
  Såg du Birka från Gränna ser du väääldigt bra, du såg snarare Brahe-hus på bilden. Men det är också gammalt ;-) hoppas vi kan ses nästa vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menade självklart Brahe-hus :)Jag hoppas också att vi ses.

   Radera
 2. Jag ska nog försöka få till en väska

  SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad