tisdag 6 april 2010

BALKLÄNNING PÅ G

Nu har jag kommit igång lite med Toves klänning. Jag gjorde ju en toile först och efter att hon provat den behövdes det inte några stora förändringar. Den satt riktigt bra :D Idag var jag till skolan och klippte till delarna, där finns det ju större bord i slöjdsalen och man kan då lägga ut hela tyget. Så nu är det bara att sätta igång. Tur man har gjort en toile först för då är det lättare att få ihop delarna. En liten kik i mitt syrum, Där är det rörigt ska ni veta, men vem vill städa där? Jag har också börjat virka lite på en filt i en slags mormorsrutor. Garnet är ett acrylgarn som jag har haft liggandes i flera år. Jag ska nog virka en annan i mera gröna nyanser och ett annat garn till Elin och Fredriks bäbis. Den här filten kanske Ida kan få till dockan. Mönstret har jag hittat på http://evawendick.blogspot.com/2010/02/mormorsruta-med-stjarna.html. Mormorsrutor kan man göra lite hur som helst, jag tycker de är ganska fina, sedan är det ett bra sätt att göra slut på lite restgarner.
en ruta i närbild
En klar ruta och en påbörjad
Ett rådjur som kommer förbi hos oss var och varannan dag, hon ser så ensam ut. Igår la hon sig ner under grannens äppelträd, man får hoppas hon inte äter upp mina få tulpaner. Kortet är taget genom fönstret därför så suddigt.

1 kommentar:

  1. Det där är snygga mormorsrutor, det finns tydligen hur många modeller som helst. Du vet väl att det finns en svensk beskrivning på Citron på stickas hemsida. www.sticka.org
    Har jag inte hittat svensk beskrivning så har jag inte fixat att börja shit kass på engelska beskrivningar.

    SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad