torsdag 12 mars 2009

Ledig torsdag!

Äntligen vila efter helgens huvudvärks press. Hade bestämt mig för att inte göra så mycket alls idag. Bara sån´t som jag känner för. Så det har mest blivit handarbete. Virkat klart amigurumi katten. Fortsatt med mina vantar ur Johanna Wallins bok. Sedan har jag varit på garnaffären i stan och köpt alpackagarn till pulsvärmare. Jag har gått med i sticka meras pulsklubb http://www.stickamera.se/ och där ska man sticka olika pulsvärmare varje månad. Beskrivningen är på engelska och på finska, jag valde den finska,Polka Dot Mitts men skulle verkligen behöva träna på engelska termer i stickning för det finns så mycket fint att hämta från olika engelska sidor. Ni som läser min blogg och inte känner mig (säkert inte många) ska veta att jag jobbar som textillärare och i min sal har jag hittat (jag har bara varit på den här skolan sedan januari) gamla sömnads och textil böcker som jag tycker är roliga att titta i. Den stora handarbets boken (den röda) är från -65 och den andra. Vi sy och Sticka är från -46 och i den boken kan man hitta kursplaner för Göteborgs folkskola. Iden kan det stå arbeten för flickor och arbeten för gossar, det var nog inte så många skolor som hade textilslöjd för pojkar.Men pojkarna hade två timmar i veckan och flickorna 3 timmar, inte gjorde de samma saker heller. Himla kul att titta efter mönster och andra beskrivningar och hur noga alla arbeten skulle göras.
Jag har också varit till vår lilla tyg affär idag skulle höra med henne om mitt tyg till husvagndynorna fanns att beställa, beställde ju för lite sist. Men det fanns det inte så nu får jag väl försöka hitta något annat, skit. Men då köpte jag ett tyg till att sy en ny väska åt mig, min som jag har nu håller på att rasa sönder.
vantarna
väskan skulle jag kunna tänka mig att sticka
visst är det lite härliga mönster?

1 kommentar:

 1. Jag älskar den röda handarbetsboken!
  Men tyvärr hann jag inte rädda den undan "flytt-döden" när föräldrarna flyttade i vintras...Får kanske skylla mig själv, för det var jag som hestade dem att slänga mer.
  Det är alltså du som tittar in hos mig, trevligt att träffas!
  Jag ska genast lägga till dig i min favoritlista.
  Tack för titten!

  SvaraRadera

lämna ett spår efter er så blir jag glad